Čtenářské koutky

Na chodbách nové budovy naší školy přes prázdniny vznikly takzvané ČTENÁŘSKÉ KOUTKY. Jedná se o menší knihovničky doplněné posezením, jejich obsah by měl žákům pomoci trávit smysluplně nejen přestávky.

 

Nyní se obracíme s prosbou o pomoc na Vás. Rádi bychom získali pro tyto knihovničky pěkný obsah a protože si myslíme, že Vám doma určitě zahálí nejedna kniha nebo časopis, prosíme Vás, abyste nám je věnovali. Mělo by se jednat o knihy naučného charakteru (různé dětské encyklopedie, atlasy apod.), kterými by si mohly děti ve volném čase listovat. Dále by se do knihovniček velmi hodily různé časopisy (ať už naučného charakteru ABC, National Geographic v češtině…, nebo třeba komiksy typu např. Čtyřlístek, Asterix a Obelix…..). Jak knihy tak i časopisy by měly být zachovalé a v dobrém stavu.

 

Knihy i časopisy budou označeny a budou žákům volně k dispozici. Pro půjčování bude platit jednoduché pravidlo: co si půjčím, to zase vrátím po přečtení tam, kde jsem si to vzal. Ke knihám a časopisům se chovám v souladu se školním řádem – tedy je neničím.

 

Zájemci, kteří by chtěli do školních knihovniček přispět, mohou knihy nebo časopisy nosit v týdnu od 2. do 6. 10. ráno před vyučováním do STARÉ BUDOVY k hlavnímu vchodu, kde si je od žáků převezmou K. Chlebovská a J. Veselá.

 

Předem všem moc děkujeme  a těšíme se na spolupráci

K. Chlebovská a J. Veselá

 

P.S.: Žáci ze staré budovy nemusí zoufat, další vlna budování knihovniček bude myslet i na ně 🙂