Matematická soutěž PROUD

Dne 19. 10. 2017 se žáci naší školy ve složení: Lukeš Albert 3.C, Štípek Kryštof 4.A, Kuzmenko Mark 4.B, Vondráčková Zuzana 5.A zúčastnili 4. ročníku soutěže Matematický proud v budově Gymnázia Christiana Dopplera na Malé Straně. PROUDPrvostupňové ROzumové Utkání Družstev je matematická soutěž určená pro čtyřčlenné týmy žáků 3., 4. a 5. ročníku základních škol, které sídlí na území hlavního města Prahy. Čtyřčlenné týmy mohly být složeny libovolně z žáků téže školy, za dodržení podmínky maximálního součtu ročníků 16 / v našem případě 3+4+4+5/. Soutěžní týmy postupně společně řešily matematické a logické úlohy. K řešení mohli soutěžící používat pouze své hlavy, bez pomoci elektronických pomůcek a odborné literatury.
Letošního ročníku se zúčastnilo 20 týmů pod různými názvy, např. Škorpioni, Lvíčata, Ďáblové, Holmesáci, Rychlíci, Koumáci,……….                                             Soutěž probíhala od 9. 30 – 11. 00 h. Během doby, kdy docházelo k hodnocení výsledků, shlédli žáci film Phineas a Ferb. Potom už nastalo slavnostní vyhlášení  v aule gymnázia a tým naší školy pod názvem Alšíci se umístil na krásném 7. místě.
Další pořadí: 3. místo Spektráci – ZŠ Spektrum, s. r. o., 2. místo Chodováci – ZŠ a MŠ Praha 4-Chodov, 1. místo Levharti – ZŠ Praha 5-Smíchov.
Všechny soutěžní týmy získaly diplom, čokoládu na doplnění energie, propisku s logem gymnázia na zápisky dalších úspěšně vyřešených příkladů a první         3.úspěšné týmy také věcné ceny.
Matematický proud pořádali studenti 8.M a 4.M Gymnázia Christiana Dopplera za grantové podpory Magistrátu hl. města Prahy.

Soutěžnímu týmu Alšíci gratulujeme a děkujeme za reprezentaci naší školy.



Radmila Frková, asistent pedagoga