Školní kuchyně v novém

V průběhu letních prázdnin proběhla ve škole komplexní rekonstrukce školní kuchyně.

Důvody byly zcela zásadní: nevyhovující stavební zázemí a dosluhující gastronomické vybavení kuchyně. Díky dotaci, kterou se podařilo získat našemu zřizovateli – suchdolské městské části, proběhla výměna všech rozvodů (plyn, voda, odpady, elektro, vzduchotechnika), obkladů podlah a stěn, osvětlení. Gastronomická část kuchyně byla zásadně obměněna o multifunkční pánev, plynovou troubu, kotle, konvektomat, myčky a další prvky.

Předpokládáme, že se kvalita přípravy jídel, i díky konzultacím se zkušenými kuchaři z jiných provozoven, posune na vyšší příčku.

 

+ Fronty v jídelně

 

Ve středu po 6. vyučovací hodině, která končí ve 13.30, byly vydány poslední obědy ve 13.47. Ve čtvrtek po 5. vyučovací hodině

čekaly děti na oběd ve frontě maximálně 20 minut podle toho, jak přišly, po 6. vyučovací hodině byl poslední oběd vydán ve 13.45.

 

Budeme takto sledovat provoz jídelny i v další dny a snažit se o taková organizační opatření, aby výdej obědů probíhal v únosném čase. Vzhledem k tomu, že je teprve druhý týden školního roku, potřebujeme na to nějaký čas.

 

 Nutně také potřebujeme do školní kuchyně kuchařku!

 

Děkuji za pochopení.

13. 9. 2018 A. Kejharová