Anglie 2018/2019

V září na začátku školního roku odcestovalo našich 23 žáků v doprovodu  2 učitelů směrem k anglickému pobřeží, konkrétně do oblasti Jižního Devonu a Cornwallu. Tato oblast se pyšní nádhernou přírodou a patří k jedněm z nejkrásnějších oblastí anglického království.

Dlouhá cesta začala v sobotu odpoledne. Cestou na trajekt se nám nevyhnuly kolony v Německu a Belgii.  Francouzské pobřeží v kombinaci s třpytícím se odleskem východu slunce jsme sledovali již  z paluby trajektu přes La – Manche. Ke konci plavby se nám otevřel pohled na křídové útesy Doveru. Dlouhá a náročná cesta autobusem byla zakončená ve městě, které proslavil Sir Francis Drake, Plymouth.

Město  Plymouth leží na pobřeží Velké Británie a je jedním z nejvýznamnějších přístavů celé Anglie. Proto jsme nemohli vynechat podvečerní procházku tímto městem. Zároveň jsme začli cítit lehkou nervozitu a obavy, kdo si pro nás večer přijede a u koho strávíme následující 3 noci. Podaří se nám zúročit vědomosti nabyté v hodinách angličtiny?

Před námi jsou dny naplněné poznáváním anglické historie, přírody a kultury. Dva dny získávání nových přátelství a  vzájemného poznávání. Navštívíme Eden Project – komplex skleníků, který návštěvníky seznamuje mimo jiné s vlivem deštných pralesů na Zemi, Buckland Abbey – sídlo Francise Drakea, Land´s End – nejzápadnější výběžek Anglie s výhledem na Atlantický oceán, hrad opředený legendami o králi Artuši – Tintagel, největší akvárium v Anglii – National Marine Aquarium.  Na závěr našeho pobytu si necháváme samotný Londýn, jehož prohlídku zakončíme večerní projížďkou lodí po řece Temži kolem nasvícených památek a mrakodrapů velkoměsta.

 

Autor: Jiří Hronek

Fotogalerie – zde

Ohlasy zúčastněných žáků:

 

  • Super rodina a Londýn. Dlouhá cesta.

 

  • Příjemná rodina a lidé, super výlety. Dlouhá cesta. Museli jsme chodit brzo spát.

 

  • Skvělá paní u které jsme bydleli, dlouhé rozchody, spousta výletů, hodná průvodkyně, zůstala bych déle. ZŠ Žacléř neustále dělala bordel, dlouhá cesta.

 

  • Nejvíc se mi líbil večerní Londýn. Byla skvělá paní průvodkyně a všechno bylo super. Nelíbilo se mi moc počasí, protože tam často prší, je tam zima a pořád je zataženo.

 

  • Anglii jsem si moc užila, bylo to skvělý. Jediný co mi vadilo byli lidi ze Žacléře.

 

  • Moc jsem si to užil, určitě bych si to zopakoval. Děkuji za tuhle zkušenost a poznání.

 

  • Anglie se mi moc líbila, všichni byli moc milí (i učitelé) a navštívili jsme nádherná místa. Učitelé Žacléř mohli nastavit pravidla klidu v autobuse.

 

  • Líbilo se mi všechno, hostitel Trevor nás nadchnul a měl spoustu zajímavých příhod a historek. Dlouhá cesta.