Škola v přírodě I. B a V. B

Už je to tady.  Období, kdy se postupně vylidňují třídy a děti mění školní lavice za lesy, louky, a školní pomůcky za šišky, klacíky a repelenty. Ano, řeč je o dobrodružství jménem „škola v přírodě“.

A i my jsme se vstříc tomu dobrodružství minulý týden vydali. A nebyla to premiéra jenom pro prvňáčky. Svou první školu v přírodě si zažila i paní učitelka Tomková – třídní 5. B. Ale ani prvňáčci, a ani paní učitelka na to nebyli sami. Na pomoc měli paní učitelku Břečkovou, Mertovou, spolehlivou zdravotnici Radku a zkušené mazáky z 5. B. A jaká tedy naše škola v přírodě byla? Tady je odpověď:

 

“Už je to tady. Dneska jsme odjeli na školu v přírodě. Po příjezdu autobusu jsme bagáž hodili do úložňáku a mohli nastupovat. Cesta trvala 3 hodiny. Po dojezdu na místo jsme si nevynesli jenom svůj kufr, ale pomohli jsme i menším prvňáčkům. Po obědě dávali hokej Rusko – Česko a tak jsme museli samozřejmě fandit. Naši prohráli. Ale to nevadí.

Tématem školy v přírodě byl stroj času. Museli jsme nasbírat všechna kolečka, abychom ho opravili. Nebylo to vůbec jednoduché.

Každý den jsme se ocitli v jiné době a v té jsme pak plnili nejrůznější úkoly. V pravěku jsme kreslili jeskynní malby, ve středověku stavěli obydlí pro lesní skřítky, v období 2. světové války jsme se učili zachraňovat raněné, zkusili jsme si zahrát na MASH a v budoucnosti jsme pořádali lov na mimozemšťana. Jen tak jsme totiž mohli opravit stroj času a vrátit se do přítomnosti.

Mimo těchto her jsme se taky trochu učili a více poznávali své spolužáky.

Poslední noc jsme my páťáci měli noční bojovku. Páni, to bylo strašidelný. Ale zvládli jsme to. Za odvahu jsme dostali od paní učitelky poklad a diplom. A aby to prvňáčkům, kteří v tu dobu už dávno spali, nebylo líto, připravili jsme si pro ně my páťáci bojovku taky. A to přímo pohádkovou. Poklad nesměl chybět.

Celou školu v přírodě pak završila jedna společná diskotéka. Škoda jen, že to byla naše poslední škola v přírodě. V tomhle prvňáčkům trochu závidíme. “

žáci 5. B

 

I přes studenější počasí tak dopadla škola v přírodě na jedničku. Děti byli bezvadné a bezinfekční a nám učitelkám dělalo radost, jak to prvňáčci bez maminek a tatínků krásně zvládli a páťáci se s prvňáčky dobře bavili.  Všichni jsme odjížděli s úsměvem na tváři.

 

Paní učitelka Tomková a Břečková

 

Fotogalerie – zde