Jazykově poznávací pobyt v Anglii

Ze školy jsme odjeli plni očekávání a energie na nadcházející zážitky. V noci jsme se snažili vyspat, i když to moc nešlo. Ráno jsme dojeli k trajektu a při východu slunce jsme se vydali k Anglii.

Po překročení břehů Anglie jsme mířili na Dover Castle. Vylezli jsme na věž, ze které jsme se dívali na celý Dover, a viděli jsme maják z 1. století našeho letopočtu. Poté jsme se jeli seznámit s naším městečkem Hastings. Viděli jsme trosky hradu Viléma Dobyvatele a večer jsme dorazili k našim rodinám.

Ráno jsme posnídali s rodinou a vydali se do školy. Seznámili jsme se s učiteli a pustili se do učení. O přestávce jsme se podívali ven na pláž a bohužel se to neobešlo bez mokrých bot nebo oblečení. Odpoledne jsme se podívali do pirátské vesničky Rye, kde jsme vyšplhali na střechu kostela, protože bylo krásně, mohli jsme si prohlédnout i blízké okolí. Potom jsme všichni naběhli do Primarku, abychom si vše stihli nakoupit.

Po snídani jsme vyjeli do školy, hráli nějaké hry a učili se. Po obědě byl naším cílem Brighton. Tam jsme si prohlédli zábavní molo, Royal Pavilion a krásné uličky, které procházejí celým městem. Pak se nám hezky rozpršelo, ale bohužel jsme to měli ještě hodně daleko domů, proto jsme museli vyrazit.

Snídani už jsme zvládli levou zadní a ve škole si užili poslední hodinu. Ve škole nám pak dali ochutnat pravý anglický čaj s mlékem a jejich dobrý zákusek. Po výtečné ochutnávce jsme se vydali na Seven Sisters. Byla to opravdu krásná procházka, při které sice hodně foukalo, ale všichni jsme i tak odcházeli veselí a usměvaví. Večer jsme naposledy povečeřeli v rodině a šli si zabalit, protože jsme ráno vstávali hodně brzo.

Ráno jsme se rozloučili s rodinami a vydali se vstříc poslednímu dni v Anglii. Jeli jsme do Londýna, hlavního města Anglie. Vystoupili jsme u London Eye a šli jsme procházkou k Houses of Parliament, Westminster Abbey, Whitehall, Buckingham Palace, Trafalgar Square, kde jsme viděli demonstraci na ochranu životního prostředí, Picadilly Circus až k Čínské čtvrti, kterou jsme si sami prošli a dostali se až na Oxford Street. Pak už jsme si jenom koupili jídlo na cestu zpátky a vydali se lodí k O2 areně.

S nastávající nocí jsme přijeli na trajekt, kde jsme si ještě povídali o všem, co jsme zažili. V autobuse jsme pak usínali s krásnými vzpomínkami na to, jak jsme si všechny ty dny v Anglii užili.

 

                                                                           Eliška Krákorová, 9. B

 

Fotogalerie – zde