Aktualizovaná informace k uzavření školy

Vážení rodiče,

na základě mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví (viz příloha)  je zakázána osobní přítomnost žáků a studentů na vzdělávání v základním, středním, vyšším odborném a vysokém školství od středy 11. března.

  • Od středy 11. března až do odvolání tedy děti nemají chodit do školy, zároveň se ruší všechny kroužky probíhající ve škole.
  • Opatření je vyhlášeno na dobu neurčitou.
  • Plánované akce: Den otevřených dveří 18. března se ruší; informace týkající se lyžařského výcvikového kurzu budou upřesněny podle aktuální situace nejpozději v pondělí 16. března na webových stránkách školy, tyto informace zároveň obdrží e-mailem rodiče žáků, jichž se situace týká
  • Obědy jsou na dobu uzavření školy dětem automaticky zrušeny.
  • Pedagogové budou pro své žáky připravovat zadání pro práci doma. Veškeré učivo k procvičování obdržíte buď e-mailem od třídních učitelů (1. – 4. ročníky) nebo je najdete na webových stránkách jednotlivých tříd (5. – 9. ročníky) – viz zde – třídy 1. stupně , třídy 2. stupně , souhrnně. Prosíme rodiče o spolupráci při předání úkolů.
  • Informace k ošetřovnému při péči o dítě do 10 let v případě uzavření školského zařízení (viz webové stránky ČSSZ): Ošetřovné náleží zaměstnanci z důvodu, kdy musí pečovat o zdravé dítě mladší 10 let proto, že školské nebo dětské zařízení bylo uzavřeno z důvodu epidemie, havárie nebo jiné nepředvídané události. Nárok na ošetřovné se v tomto případě uplatňuje na tiskopise Žádost o ošetřovné při péči o dítě do 10 let z důvodu uzavření výchovného zařízení (školy), který zaměstnanci vydá zařízení, které dítě navštěvuje. Vyplněný formulář Vám potvrdíme každý pracovní den v kanceláři školy v době 8 – 14 hodin. Vyplněný tiskopis zaměstnanec předá svému zaměstnavateli, který ho spolu s podklady pro výplatu ošetřovného předá příslušné okresní správě sociálního zabezpečení, která dávku vyplácí.

Všechny podstatné aktuální informace týkající obnovení provozu školy se dozvíte z webových stránek školy, případně prostřednictvím e-mailu od třídních učitelů.

 

Děkujeme za pochopení.

Alexandra Kejharová
10. 3. 2020