Žádost o ošetřovné

Zaměstnanci:

V souvislosti s rozhodnutím vlády o uzavření základních škol mohou rodiče dětí čerpat ošetřovné, pokud v důsledku tohoto rozhodnutí zůstanou doma s dítětem mladším 13 let po dobu trvání mimořádných opatření.

Informace pro rodiče – zde

Doporučený postup pro podání žádosti o ošetřovné – zde

Možnosti potvrzení formuláře školou:

  • Formulář si můžete stáhnout a vyplnit. Formulář ke stažení zde. Vyplněný formulář Vám potvrdíme každý pracovní den v kanceláři školy v době 8 – 14 hodin.
  • Zašlete e-mail na adresu posta@zssuchdol.cz s požadavkem na vystavení formuláře s uvedením jména a příjmení dítěte a třídy. Potvrzenou žádost Vám zašleme elektronicky.

[clear]

OSVČ:

Podle usnesení vlády České republiky č. 311 ze dne 26. března 2020 a č. 354 ze dne 31. března 2020 může OSVČ po splnění stanovených podmínek požádat o dotaci z programu „OŠETŘOVNÉ“ PRO OSVČ pro daný kalendářní měsíc ve výši 424 Kč/den. Po vyplnění žádosti a jejím doručení Ministerstvu průmyslu a obchodu, proběhne schvalovací proces zaslané žádosti. Žádost je platná pro jeden kalendářní měsíc a v případě zájmu o dotaci v dalším kalendářním měsíci je nutné opakované podání žádosti.

Více informací na stránkách Ministerstva průmyslu a obchodu, které žádosti administruje – zde

Formulář žádosti – zde

OSVČ bude vyplňovat a posílat k rozhodnutí MPO žádost o dotaci spolu s čestným prohlášením. Pokud bude „ošetřovné“ souviset s péčí o dítě, které chodí do školy, bude třeba přiložit (stejně jako je to u ošetřovného u zaměstnanců, které vyplácí Česká správa sociálního zabezpečení) také potvrzení o tom, že je škola kvůli pandemii koronaviru uzavřená. – více informací zde