Informace k pololetnímu hodnocení

Při pololetním hodnocení budou vyučující vycházet z Doporučení pro školy k hodnocení na vysvědčení za 1. pololetí 2020/2021 (MŠMT a ČŠI) ze dne 4. 1. 2021:

Hodnocení žáků základních a středních škol a konzervatoří bude na konci 1. pololetí školního roku 2020/2021 probíhat dle běžných pravidel jako vpředchozích letech v souladu s platnou legislativou. […] Hodnocení tohoto velmi nestandardního pololetí by mělo vycházet jednak ze zjištěné míry dosažení školních výstupů, ale mělo by být přihlíženo i k dalším skutečnostem ovlivňujícím výsledky vzdělávání, kterých žák v hodnoceném období dosáhl.

Hodnocení proběhne jako doposud, tzn. pomocí známek. Přihlédnuto bude ke specifickým podmínkám distanční výuky.

V případě, kdy z objektivních závažných důvodů nemá škola dostatek podkladů k hodnocení konkrétního předmětu u konkrétního žáka, se postupuje podle ustanovení § 52 odst. 2 školského zákona a stanoví se náhradní termín pro hodnocení do dvou měsíců po skončení prvního pololetí. Pokud ani v náhradním termínu nelze žáka hodnotit, tak žák nebude v daném předmětu hodnocen.

[clear]

Předávání vysvědčení

Dle Doporučení pro školy k hodnocení na vysvědčení za 1. pololetí 2020/2021 (MŠMT a ČŠI) ze dne 4. 1. 2021:

Vzhledem k omezení osobní přítomnosti žáků na vyučování plynoucím z krizových opatření vlády v souvislosti s epidemií covid-19, která v určité míře mohou přetrvávat i poslední vyučovací den prvního pololetí (28. 1. 2021), MŠMT opatřením obecné povahy prodloužilo termín pro předání výpisu z vysvědčení až na dobu, kdy bude možná osobní přítomnost žáků na vyučování. Výpis z vysvědčení může tedy škola předat žákům i po posledním dnu období školního vyučování v prvním pololetí školního roku 2020/2021, nejpozději však třetí vyučovací den, kdy je možná osobní přítomnost žáků na vzdělávání.

Podle aktuálních platných nařízení vlády si 28. 1. 2021 převezmou výpisy vysvědčení za 1. pololetí školního roku 2020/2021 pouze žáci 1. a 2. tříd. Žáci 3. – 9. ročníků si převezmou výpis vysvědčení v papírové formě nejpozději třetí den po nástupu do prezenční výuky. Škola však vždy sdělí 28. ledna 2021 obsah vysvědčení nebo výpisu z vysvědčení žákovi a zákonným zástupcům. V případě, že nebude povolena osobní přítomnost žáků 3. – 9. ročníků, budou vás o obsahu vysvědčení (tedy o známkách v pololetí) informovat třídní učitelé.