Předání výpisů vysvědčení ve 3. – 9. ročnících

Vážení rodiče,

uzavíráme 1. pololetí školního roku 2020/2021.

Současný způsob výuky nikoho z nás netěší a nenaplňuje. Všichni zaměstnanci školy doufají, že v obou školních budovách zavládne co nejdříve čilý každodenní život. Bohužel, nikdo z nás netuší, kdy tato situace nastane.

Jsme si vědomi toho, že tato doba je pro rodiny s dětmi velmi náročná a klade na rodiče těžké úkoly v mnoha směrech. Také většině dětí chybí škola, někomu kvůli studiu, někomu kvůli kamarádům….

Ani pro nás pedagogy není distanční výuka příjemnou změnou či odpočinkem. Touto cestou bych ráda požádala rodiče jménem všech svých kolegyň a kolegů o spolupráci týkající se online vyučování. Je velmi obtížné vyučovat a předávat probírané učivo žákům s vypnutými kamerami. Neradi bychom volili takový způsob, jako některé základní školy, které povinnost mít zapnutou kameru vkládají do svého školního řádu. Apelujte proto, prosím, na své děti, aby si zapínaly kamery a účastnily se tak aktivně online vyučování!

Ve čtvrtek 28. 1. zašlou třídní učitelé do 14.00 zákonným zástupcům e-mailem soubor, který bude obsahovat výpis pololetního vysvědčení. Soubor bude chráněn heslem. Pro otevření výpisu zadejte heslo, které má podobu rodného čísla dítěte bez lomítka. V písemné podobě obdrží děti výpis po nástupu do školy.

Od druhého pololetí bude v Google učebnách uvedeno ve všech zadáních u všech učitelů, zda je úkol hodnocen známkou (1-5) nebo je tento úkol nehodnocen. Chceme tímto způsobem přehledněji informovat rodiče o průběžném prospěchu žáků. Budete mít tedy možnost zkontrolovat známky, které Vaše děti dostávají prostřednictvím Google učebny. V žákovském účtu najdete záložku „Práce v kurzu“ a dále položku „Zobrazit vaši práci“. Zde máte možnost vidět jednotlivé úkoly a známky, které z nich děti dostaly (analogicky ke klasické žákovské knížce).

V týdnu od 8. do 13. února proběhnou online třídní schůzky, o jejichž přesném termínu a čase dostanete informaci od třídních učitelů.

 

Přejeme všem pevné zdraví a děkujeme za spolupráci.

Alexandra Kejharová
ředitelka školy