Návštěva Festivalu francouzského filmu – Mikulášovy patálie: Jak to celé začalo?

Festival francouzského filmu byl první společnou akcí, na kterou se vydali francouzštináři ze 7. ročníků. S učením druhého cizího jazyka začali naši žáci teprve v září a už v listopadu dostali příležitost vyrazit na předpremiéru filmu Mikulášovy patálie: Jak to celé začalo? Stejně jako u nás budete těžko hledat někoho, kdo by neznal Krtečka, budete ve Francii těžko hledat někoho, jehož dětství neformovaly příběhy Mikulášových patálií. Animovaný film, který byl v létě minulého roku oceněn na filmovém festivalu v Cannes, zachycuje vznik a vývoj ikonické postavičky malého Mikuláše. Kromě toho poodhaluje také zákulisí tvorby a života jeho autorů, dvou francouzských velikánů, ilustrátora Jean-Jacques Sempého a spisovatele René Goscinnyho.

Promítání filmu proběhlo ve Francouzském Institutu blízko Václavského náměstí 28. listopadu 2022 a bylo skvělou příležitostí k nahlédnutí do francouzské kultury 60. a 70. let …

A protože je FFF jednou z nejvýznamnějších akcí, kterou Francouzský Institut v Praze každoročně pořádá, budeme se všichni těšit zase za rok!

À bientôt!

Fotogalerie – zde