Výstava na stromech 2023

I letos žáci přírodovědného semináře přichystali výstavu a můžete se na ní tento týden podívat na Brandejsově náměstí u zastávky autobusu 107.  Výstava na stromech je celorepublikový happening na podporu důstojné práce. Akce se koná každý rok v říjnu během Týdne důstojné práce od soboty 7. do soboty 14. října 2023. 

A o čem je výstava tentokrát? 

Letošní ročník s názvem Fajront: Konec šichty! je zaměřený na práci v energetickém průmyslu a spravedlivou transformaci.

Klimatická krize s sebou přináší velké změny. Někoho čekají změny větší, někoho menší. Zásadní proměnu čeká zejména fosilní energetika. Ne vždy si však uvědomujeme, že se tato změna velmi těsně týká pracujících v těchto sektorech a následně regionů, které jsou na energetický sektor úzce navázány. Na práci, lidské životy i regiony taková změna může dopadnout drasticky, proto je žádoucí, aby byla taková transformace spravedlivá. A to není snadné.  Jak takovou spravedlivou, sociálně a environmentálně citlivou, transformaci provést, jak se v tom celém vlastně zorientovat a čím si můžeme být jistí už dnes se dozvíte na jednotlivých plakátech výstavy.